Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sağlık için en güzel diyet şekli nasıldır?

    Kişiler için özel beslenme rehberi ABD’den geldi! Sağlık için en güzel diyet şekli nasıldır?

    Sağlık için en güzel diyet şekli nasıldır?

    En güzel diyet şekli

    Sağlıklı beslenmek için Amerikalılar bir araştırma içine girdi ve herkes için ayrı ayrı beslenme programı geliştirmeyi hedefliyor. Kişilerin dış etkenlere karşı durumu ve genetik halleri göz önünde bulundurularak kişiler için ayrı ayrı bir beslenme programı hazırlamak gerektiği düşünülüyor.

    ABD vatandaşlarının bilindik diyet programlarından ziyade kişiselleştirilmiş diyet programlarına katılmalarını bekliyor. Sağlık için en kaliteli yiyeceklerden ziyade güzel bir diyet programına uyuması gerektiğine inanılıyor.

    Bir çok beslenme uzmanının sağlık açısından iyi beslenmeninnasıl olduğuna dair fikirlere sahip olduğu biliniyor.DietaeyGuidelinesforAmericans halkı izin özel olarak sunulan beslenme seklideniz mahsulleri, meyve, az yağlı süt ürünleri, kuruyemiş, sebze, tam tahıl, fasulye ve yağsız et gibi ürünlerdir. Bununla beraber uzak durulması istenilen ürünler ise ilave şeker, sodyum, alkol ve rafine tahıl gibi ürünlerdir.

    Kişiler için sadece tek tip diyet yoktur

    Kronik hastalık ve ölümlerin sebeplerinden biride kişilerin kötü beslenme alışkanlıklarıdır. Yapılan bir araştırmaya katılım sağlayan Tufts Üniversitesi çalışanı olan beslenme bilimcisi SaiKruoaDas, “Sağlık kuruluşlarının sağlıklı beslenmek için verdikleri programlarda kişilere özel programlardan ziyade tek tip sağlıklı beslenme programları sunuluyor. Hangi beslenme şeklinin daha sağlıklı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ama tüm nüfus için aynı şey söz konusu olmamalı” dedi.

    Araştırma için kronik sağlık sorunu olan bireyler, engelli kişiler, farklı kökenden kişiler ve obozite sahibi insanlarüzerinde çalışma yapılması planlanmaktadır. Gıdaların vücutta nasıl işleyiş gösterdiklerini görmek için farklı durumda olan kişilerin olması gerekiyor. Yapılan araştırmaya dahil olan ABD Kara Harp Okulu matematik profesörü olan Diana Thomas, “Farklı ırk ve kökenlerden olan kişiler araştırma için bizim için çok uygun.”

    Kişilere göre sağlık hizmeti sunulacak

    2015 senesinde yapılan bu çalışmanın hedefi 1milyon gönüllü kişilerden alınmış olan genetik ve sağlık verileri alarak hassas tıbbi geliştirmek ve sonuç olarak kişiye özgü beslenme programı sunmak amaçlanmıştır. Birkaç uzmana göre kişiye özgü program geliştirilmesi gerekiyor.