Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Saç Dökülmesine Çare!

    Saç dökülmesi kimi zaman genetik olarak kabul edilse de aslında önlemenin de birçok yolu var.

    Saç dökülmesi kimi zaman

    Saç dökülmesi uzun zamandır insanların en çok şikayetçi olduğu problemlerden biri. Saç dökülmesi kimi zaman genetik olarak kabul edilse de aslında önlemenin de birçok yolu var. Bazı sebepler, saç dökülmesini hızlandırırken bazıları da yavaşlatabiliyor. Beslenme şekli, kullanılan malzemeler, bazı alışkanlıklar fark etmeden saçlarımıza da zarar verebiliyor. Alınabilecek bazı önlemlerle siz de dökülen saçlarınıza çözüm bulabilirsiniz. İşte dökülen saçlar için alınabilecek önlemler:

    • Saçlara çok fazla kimyasal uygulamak saç köklerine ciddi zarar verir.
    • Duştan sonra saçları en sıcak yerle değil ılık yerle kurutmak faydalı olacaktır.
    • Saçlarınızı çok ıslakken değil, nemliyken tararsanız koparak dökülmelerin önüne geçersiniz.
    • Beslenme saç dökülmesinde oldukça ciddi bir faktördür. Beslenme düzeninizi revize etmeniz gerekir.
    • Kullandığınız şampuanların kaliteli içerikte olmasına dikkat edin.
    • Saçlarınız çok sıkı bağlamayın bu da köklerin zarar görmesine sebep olabilir.
    • Lavanta ve çam terebentin yağı saç dökülmesini azaltır.
    • Sarımsak yağı özellikle dökülen bölgeye sürüldüğünde ciddi fayda sağlar.
    • Düzenli olarak saç maskeleri yaparak saçlarınızı güçlendirin.
    • Çok sık saç boyatmak ve renklerde köklü değişiklikler yapmak (sarıdan siyaha, kızıldan sarıya gibi) saçlara hasar verir.

    Tüm bu önlemler belki saç dökülmesini durdurmaz ancak saç dökülmelerini azaltarak önleyebilir. Her insanın saçı günlük belirli bir oranda dökülür. Burada önemli olan aşırı olan durumları önlemektir. Bu gibi birçok basit tedbirle saç dökülmelerini azaltabilirsiniz. Bazı ilaçlar ve durumlar ise saç dökülmesini hızlandırabilir. Bu durum gerçekten de çok canınızı sıkıyorsa doğal görünüm sağlayan saç ekim seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Birçok başarılı klinikte, kendi saç köklerinizi başka bölgelere iğne yardımıyla enjekte ederek ortalama 3 ay içinde saç çıkması sağlanabilir.

    İnsanların normal yaşamlarını da etkileyen saç dökülmesi, moral bozukluğuna bile sebep olabiliyor. Ancak bu tedbirlere düzenli olarak uyarsanız ve hayat alışkanlığı haline getirirseniz siz de tedbir alabilirsiniz. Ciddi bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, bir uzmana görünerek konu ile ilgili gerekli tedbirleri alıp ona uygun bir tedavi yöntemi de belirleyebilirsiniz. Uzmanın belirlediği sebeplere bağlı olarak alınan tedbirler, daha hızlı şekilde sonuç almanızı sağlayacaktır.