Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Özgüven duygusunu geliştirmek için ne yapmalı?

    Özgüven Duygusu: Özgüven duygusunu geliştirmek için ne yapmalı?

    Özgüven duygusunu geliştirmek için ne yapmalı?

    Özgüven Duygusu: Özgüven duygusunu geliştirmek için ne yapmalı?

    1. Öncelikle kendi değerimizin farkına varmalıyız .
    2. Her sabah uyandığımızda aynaya bakıp sen eşsizsin , bu dünyada gerçekleşen hiçbir şey senin sağlığından , senin kendinden daha önemli değil diyerek güne başlamanız gerekiyor . Bunu her gün kendinize telkin ettiğinizde yaklaşık 1 hafta sonra kendinizde meydana gelen değişimin farkına varmış olacaksınız . İnsanlar , birçok farklı nedenden dolayı başkalarının fikirlerini kabul etmeye meyillidir . Siz işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın.
    3. Zor iş , diye bir şey yoktur ! Onlara zorluk etiketini yapıştıran aslında bizleriz . Bir başkasının o işi yapamıyor oluşu onun kendi kabiliyeti ile yapabilme kapasitesi ile alakalı. Unutma ki , Sen aklına koyduğun her şeyi yaparsın. Bir işe başlarken bunları kendimize söylediğimizde , kendi kendimizi hem motive etmiş etmiş oluruz hem de psikolojik anlamda yıpranmamış oluruz .

     

    Peki özgüveni kazanmak neden önemli?

     

    ​​​​​​​ Çünkü bizim kazandığımız özgüven bize daima güç ve enerji verecek. Daha fazla çaba göstermeyi özendirecek . Ve boylece kendimiz kendi ilhamımızı tayin etmiş olacağız . Böylece başarılarımızdan gurur duyan ve hayattan keyif almamızı sağlayan bir birey haline gelmiş olacağız. Özgüvenimizin zayıfladığı durumlarda yapacağımız ilk şey hiç kimsenin mükemmel olmadığını herkesin kusurları ile var olduğunu bilmek . Belki de başka insanlar senin sahip olmadığın becerilere sahip .. Sen de onların sahip olamadığımız becerilere sahipsin . Unutma ki , bu hayatta her insan tektir ve biriciktir . Bu hayatın ikinci bir telafisi olmaz . O yüzden hayat , yaşadığımız andan ibarettir . Eğer sende yeteneklerinin farkına varmak ve özgüvenini geliştirmek istiyorsan kendi değerini bil. Kendi kabuğundan çık , yapabileceğin işlerine odaklan . Bunun dışında yapamayacağını düşündüğün işlerde kendini telkin ederek onlara da bir fırsat ver. Özgüveni , biz çalışarak kazanabiliriz veya çalışarak meydana getirebiliriz. Her işte olduğu gibi Özgüven duygusunu da geliştirmek için önce kendimize inanmalı , kendimize güvenmeli ve gönülden kendimize telkinler vermeliyiz . Hiçbir zaman asla bu işi yapamam ya da şunun olması imkansız gibi sözler kendinize söylemeyin. Bu sözlerin kendi Üzerinizde etkisi olmadığını düşünüyorsunuz ama siz bu sözleri söylediğinizde evrene olumsuz enerjiler yayıp bilinçaltınıza bu kelimeleri sokarak o işi yapmayı engelliyorsunuz ve kendinizi bilhassa değersizleştirmiş oluyorsunuz . Siz bu düşüncelerden dolayı yapmak istediğiniz şeyler için yeteneğinizin olmadığını kabul etmiş oluyorsunuz . Eğer ki en doğru şekilde düşünüp hissetmeye başlarsınız huzurlu bir zihne sahip olmanız da kaçınılmaz olur . Iyi şeylerin olacağını ve şu anda olmakta olduğunu düşünmek her zaman sizi mutluluğa götürür.