Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Meyvelerin Kraliçesi Olarak Biliniyor!

    Meyvelerin Kraliçesi Olarak Biliniyor! Günde 12 Gram Tüketirseniz Hem Kansere Karşı Hem De Lif Kaynağıdır!

    Meyvelerin Kraliçesi Olarak Biliniyor!

    Meyvelerin Kraliçesi Olarak Biliniyor!  Sağlıklı ve uzun yaşamın yolu, şüphesiz ki şifalı besinlerden geçmektedir. Besinler vitamin ve mineral açısından ne kadar zengin tüketilirse vücut için o kadar faydalı olur. Uzmanlar, kanseri önleyen hurmanın, yarısı kadar yani günde yaklaşık 12 gram tüketilmesi halinde vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağladığını söylüyor. Cennet hurması olarak bilinen bu mucizevi besin, vücudu baştan sona yenileyerek hücresel yenilenmeyi sağlar. İşte hurmanın inanılmaz tüm faydaları…

    Şifa kaynağı olan hurma, bağışıklığın güçlendirilmesinden kansere kadar pek çok alanda doğal ilaç işlevi görüyor. İşte hurma tükettiğinizde vücudunuzda meydana gelen değişiklikler…

    Hücre Hasarını Azaltıp Vücudu Yeniler

    Vücuda yeterli oranda antioksidan sağlayıp bağışıklığı güçlendiren ve hücre hasarını azaltan C vitamini, bu hurmada bol miktarda bulunur. Lif açısından zengin olan bu hurma, sindirimi düzenler, kabızlığı önler ve bağırsak bariyerini güçlendirir. Vücudu yenileme özelliğine sahiptir. A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda potasyum, demir ve magnezyum içeren cennet hurması, vücudun iyileşmesini sağlar. Enerji verme özelliği mevcuttur. Sabah uyandığınızda kendinizi halsiz ve yorgun hissediyorsanız ve bu durum tüm gününüzü etkiliyorsa, bu konuda cennet hurmasından destek alabilirsiniz. Cennet hurması çok fazla karbonhidrat içerir ve size enerji sağlar. Bu da özellikle sporcular veya çok fazla enerjiye ihtiyaç duyan kişiler için önem arz eder.

    Bağışıklık Sistemini güçlendirici özelliği vardır. Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması, içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Diğer yandan vücuttaki iltihabı azaltır. Mevsimsel hastalıklara karşı da koruma sağlayarak vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, enfeksiyonları ortadan kaldırır ve organların iyileşmesini sağlar. Kanserden koruma özelliği de bulunan cennet hurması, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hücre yenilenmesini sağladığından kansere karşı koruyucu etki sağlar.

    Göz Sağlığı İçin Çok Faydalı

    A vitamini göz sağlığı açısından önemli bir vitamindir. A vitamini korneayı ve gözler ile beyin arasındaki bağlantıları korur. Zeaksantin ve lutein karotenoid antioksidanlardır. Tüm bunlar cennet hurmasının içeriğinde vardır ve onu kıymetli bir besin haline getirir. Cennet hurması, A vitamini içermesiyle görüşü iyileştirirken katarakt gibi yaşa bağlı hastalıkların riskini de azaltabilmektedir. Glokom ve gece körlüğü gibi hastalıkların olumsuz etkilerine karşı koruma sağlamaktadır. Şunu da ayrıca ifade etmek gerekir ki, bir cennet hurması, vücudun günlük ihtiyacı olan A vitamininin yarısından fazlasını tek başına karşılar.