Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MEB’den Öğrencilere Karne Hediyesi

    Yarıyıl tatiline günler kala MEB öğrencilere karne hediyesi değerinde bir sürpriz yaptı.

    MEB’den Öğrencilere Karne Hediyesi

    Yarıyıl tatiline günler kala MEB öğrencilere karne hediyesi değerinde bir sürpriz yaptı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine verilen ev ödevleri için yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre öğrencileri sevindirecek kararlar alınırken özellikle özet çıkarma ve test çözme gibi tek odaklı konular içeren ödevler öğrencilere artık verilmeyecek.

    MEB, yaptığı düzenleme ve yeniliklere bir yenisini daha ekledi. Ve bunun sonucunda da ev ödevlerinde yenilikler yaptı. Bu karar ise öğrencilere adeta bir karne hediyesi niteliğinde oldu. Buna göre öğrencilere artık test çözme gibi yalnızca spesifik bir konuyu içeren ödevler verilemeyecek.

    Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler Ön Planda

    Test çözme, özet çıkarma gibi ödev konularının dışında öğrencileri sanatsal olarak geliştirecek, kültürel faaliyetler ya da spor ve bilimsel konular içeren etkinlik katılımlarını içeren konulara yönelim sağlanacak.

    Sınıfta Kalma Geri Geliyor

    MEB tarafından yapılan bir diğer düzenleme ise devamsızlık şartlarının değişmesi ve sınıfta kalmanın yeniden gelmesi oldu. Aynı zamanda açık öğretime geçişler de artık zorlaştı.