Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kilo Vermek İstiyorum Nasıl Beslenmeliyim

    Bir insanda işe yarayan kilo verme yöntemleri başka bir insanda işe yaramadığı gibi zararlı dahi olabilir.

    Kilo Vermek İstiyorum Nasıl Beslenmeliyim

    Günümüzde insanlar hem daha sağlıklı bir yaşam hem de daha fit bir görünüm için zaman zaman kilo verme yöntemlerine başvururlar. İnternette birçok zayıflama yöntemleri bulunur. Bunların birçoğu işe yaramayacak ya da vücuda zarar verecek faydalı olmayan bilgilerdir. Bu nedenle kilo vermeye karar verildikten sonra iyi bir araştırma yapılmalıdır.

    Her insanın metabolizması, günlük kalori ihtiyacı, uygulaması gereken diyet farklıdır. Bir insanda işe yarayan kilo verme yöntemleri başka bir insanda işe yaramadığı gibi zararlı dahi olabilir. Kendinize en uygun diyet listesini öğrenmek için uzman bir diyetisyenden yardım almak en iyi seçenek olacaktır. Ancak diyetisyene gitmeden de kendi vücudunuza ve ihtiyaçlarınıza uygun beslenerek kilo verebilirsiniz.

    Kilo Vermek İçin Nasıl Beslenilmelidir? 

    Bilinenin aksine kilo vermek için olabilecek en az kaloriyle beslenmek doğru bir bilgi değildir. Kısa sürede işe yarıyor gibi görünse de uzun vadede ciddi zararları olabileceği gibi verilen kilonun misliyle geri alınmasına da neden olur. Ayrıca güçsüzlük, baş dönmesi ve odaklanamama gibi günlük hayatı etkileyecek problemlere de yol açar.

    Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız yeterli beslenmeniz gerekir. Günlük ihtiyacınız olan karbonhidrat, protein ve yağ miktarını karşılamanız ancak aşırıya kaçmamanız gerekir. Diyetisyen yardımında olmadan kilo vermek isteyenlere en yardımcı olacak şeylerden biri kalori sayma uygulamalarıdır.

    Her öğünde yediğiniz yiyeceklerin kalorilerini hesaplayarak günlük ihtiyacınızı aşmadan yeterli beslenebilirsiniz. Yediklerinizi takip etmek ve kalorilerini görmek daha dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmanıza da yardımcı olur.

    Kilo Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek uygun bir diyet ve sabırla hiç zor değildir. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlardan bir tanesi internette bir sürü çeşidi bulunan şok diyetlerdir. Kilo verme sürecini hızlandırmak için başvurulan bu diyetler uzun süreli aç kalma sonucu yeme ataklarına sebep olabilir.

    Öte yandan vücudu aşırı derecede aç bırakmak bir süre sonra anoreksiya gibi hastalıklara da yol açabilir. Bu sebeplerden dolayı sağlıklı kilo vermek için daha az değil daha sağlıklı beslenilmesi gerekir.