Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    KALP HASTALIKLARINI ÖNLEYEN HAZİNE DEĞERİNDE 7 BESİN!

    Kalp Hastalıkları: Kalp Hastalıklarını Önlemek Mümkün mü? Kalp Hastalıklarını Önleyen Besinler!

    KALP HASTALIKLARINI ÖNLEYEN HAZİNE DEĞERİNDE 7 BESİN!

    Kalp Hastalıkları: Kalp Hastalıklarını Önlemek Mümkün mü? Kalp Hastalıklarını Önleyen Besinler!

    Söz konusu kalp sağlığı olduğu zaman akan sular duruyor. Ciddi bir sağlık sorunu olan kalp rahatsızlıkları, günümüz şartlarında paketlenmiş yiyecekler ve düzensiz besin tüketimi sayesinde daha da artmış durumda. Özellikle fastfood ve şeker oranlarının bir hayli yüksek olduğu gıdalar, kalp hastası olma oranınızı önemli ölçüde arttırmaktadır.

    Peki daha sağlıklı çalışan ve ritim bozukluğu yaşamadan düzenli bir şekilde çalışan kalbe nasıl sahip olunur?

    Baklagil Çeşitleri

    Baklagil çeşitleri, içerdikleri posa sayesinde kanda meydana gelen kötü kolesterol düzeyini düşürerek kanın daha temiz ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. Bu baklagillere yeşil mercimek, kuru fasulye, barbunya ve nohut sayılabilir.

    Zeytin Yağı

    Her derde deva olduğu gibi aynı zamanda mükemmel bir kalp koruyucu besin de olan zeytin yağı, kötü kolesterolü düşürdüğü gibi vücudu da temizliyor. Fakat dikkat edilmesi gereken husus, tansiyon hastalarının doktor eşliğinde kullanması. Tansiyon hastası olmayan insanlar ise günlük 2, 3 yemek kaşığını geçmemeli.

    Balık

    Balık kalp hastalıklarını önlediği gibi aynı zamanda damar sağlığı açısından da çok iyi bir besin. Kötü kolesterolü düşürdüğü gibi iyi kolesterolü de arttırmasıyla biliniyor. Diyabet hastalığı başlı başına kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkardığından hem diyabet hem de kalp hastalarına haftada 2 kez balık tüketimi öneriliyor.

    Keten Tohumu

    İçerik bakımından lif, yağ asitleri ve omega-3 içeren bu besin kalp sağlığını koruyan bir diğer önemli besinlerden biri. Dikkat edilmesi nokta ise kullanılmadan önce ezilerek servis edilmesi olacaktır.

    Bitter Çikolata

    Kakao oranının yüzde 70 ve üzeri olduğu bitter çikolatalar kalp sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. İçerdiği biyoaktif bileşikler sayesinde kan basıncını dengelediği gibi aynı zamanda da inflamasyonu azaltmasıyla bilinir.

    Kahve

    Kahve de bitter çikolata gibi biyoaktif bileşik içerir. Kalp hastalıkları, kalp krizi gibi önemli hastalıkları önlemeye ve içerdiği bileşikler sayesinde kalp ritmini dengeler. Fakat unutulmaması gereken nokta kahvenin şekersiz ve kremasız olarak tüketilmesi gerektiğidir.

    Domates

    Domates, potasyum içeriği açısından çok zengin bir besindir. Bu sayede kalp, damar hastalıklarını önlediği gibi aynı zamanda da kan temizleyici özelliği bulunmaktadır.