Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kahvaltıların Başrolü Balın Faydaları ve Tüketim Önerileri

    Kahvaltı keyfinin vazgeçilmezi, yılların şifa kaynağı bal; sayılamayacak kadar çok faydaya sahiptir. Aynı zamanda farklı kullanımları ile de her alanda şifa kaynağı olmaya devam ediyor.

    Kahvaltı keyfinin vazgeçilmezi, yılların

    Arıların çiçekli bitkilerden topladığı polenlerle üretilen bal, kahvaltıların vazgeçilmezi aynı zamanda da şifa kaynağıdır. Arıların bulunduğu coğrafya, faydalanmış olduğu çiçek ve mevsimlere bağlı olarak değişmesinden dolayı 300’den fazla bal türü bulunur. Renk tonundan ayırt edilebilen bal türlerinin lezzetleri de birbirinden farklılık gösterebilir.

    Balın Faydaları Nelerdir?

    Doğal besin ve şeker kaynağı olarak kullanılan bal, yüzyıllardır şifa deposu olarak da kullanılmaktadır. Balın az ve çok bilinen tüm faydaları şunlardır:

    • Vücutta iltihap oluşumunu önler. İçeriğinde yer alan antioksidan sayesinde iltihap, enfeksiyon, böbrek ve kalp sorunları gibi çeşitli sorunların oluşumunu önler. Yaraların iyileşmesini ve daha kısa sürede düzelmesini sağlar.
    • Öksürük için yıllardır kullanılan şifa kaynağı olan bal, antibakteriyeller içermesinden dolayı boğazın yumuşamasını sağlar. Üst solunum yollarının düzelmesini sağlamada etkili olan bal, oldukça sık kullanılır.
    • İshal gibi bağırsak sorunlarının hafiflemesini sağlar. Aynı zamanda oral rehidyasyon tedavisinin yapılmasını da sağlar.
    • Bal, hafızayı güçlendiren önemli bir kaynaktır. Beyinsel fonksiyonların korunmasını ve güçlendirilmesini sağlar.

    Balın sağladığı faydalar, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde oldukça faydalıdır. Özellikle şeker yerine tercih edilebilmesi açısından da oldukça sık tercih edilir.

    Bal Nasıl Tüketilmeli?

    Bal yaygın olarak kahvaltı öğünü olarak tercih edilir. Balın kullanımında daha faydalı olabilecek yöntemler de tercih edilir. Bal sıcak suya ya da süte eklenerek tüketildiğinde boğazın yumuşatılmasını sağlar. Aynı zamanda meyve suları gibi içeceklerde tatlandırıcı olarak şeker yerine tercih edilebilir. Bu sayede daha sağlıklı bir şeker kullanımı olmuş olur. Bal birçok tatlı ve kekte de hem kıvam vermesi hem de tatlandırma açısından tercih edilebilir.

    Bal tercihlerinde, doğal bal kullanımı da oldukça önemlidir. Yapay ve içeriğinde katkı maddesi olan balların tercihi, beklenen faydayı sağlamayacağı gibi daha çok zarar da verebilir. Özellikle şeker hastası, diyabet gibi hastalıkları olanlar doğal sandıkları bu balları yoğun tüketmeleri halinde daha fazla sıkıntı yaşayabilir. Bu yüzden bal alırken doğal olmasına ve katkı maddesi içermemesine dikkat ederek tercih yapılmasında fayda olacaktır.