Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kadınlarda en çok özgüven sağlayan estetik belli oldu!

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman, genital estetik uygulamalarının kadınların sosyal ve cinsel yaşamını olumlu etkilediğini, özgüvenlerini artırdığını belirtti.

    Kadınlarda en çok özgüven sağlayan estetik belli oldu!

    Kadınlar vücutlarında ki kusur esteik yöntemlerde atlatmaya çalışıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman, genital estetik uygulamalarının kadınların sosyal ve cinsel yaşamını olumlu etkilediğini, özgüvenlerini artırdığını belirtti. Genital estetik sayesinde kadınlar ikili ilişkilerde daha başarılı olduğunu anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman daha pek çok açıklama yaparak kadınları şaşırttı.

    Sonradan Değişiklik Gösterebiliyor

    Kadınlar her bölgelerinde beğenmeyecekleri bir durumu karşılaşabiliyor. Ancak bazı durumlarda vücudumuzda ki istemediğimiz yerler sonradan değişiklik gösterebilmektedir. Bu durum kadınlarda özgüven eksikliğine bile neden olabilmektedir.

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman Açıklıyor

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman “Bu değişiklikler ileri yaş, çok sayıda ve/veya zor doğum, doğum sırasında oluşan yırtıkların düzgün iyileşmemesi, enfeksiyonlar, menopoz gibi durumlar ve bunlara bağlı olarak gelişen estetik bozulmalardır. Ayrıca dış genitalde karşılaştığımız bu durumlar yaş ve cinsel aktiviteden bağımsız olarak da görülebilir.

    Bu bozukluklara göz atacak olursak dış dudaklarda büyüme, asimetri, dış genitalde kararma, vajinal genişleme, günlük hayatta ve ilişki sırasında vajinal gaz çıkarma, tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar, ilişki sırasında ağrı, orgazm zorluğu, menopoz döneminde sıklıkla görülen yanma-batma hissi ile kendini gösteren vajinal kuruluk gibi problemlerin yanı sıra özgüven kaybı, kendini yetersiz hissetme, utanma, duygusal ve cinsel ilişkiden kaçınma, evlilikte olumsuz etkilenme gibi psikolojik sorunlar da sayılabilir. Ne yazık ki çoğu kadın, tabu haline dönüşmüş bu sorunların bir çözümünün olmadığını düşünerek hekime başvurmamaktadır. Günümüzde genital estetik problemler; vajinal daraltma, dış dudak estetiği, perinoplasti, klitoris estetiği, PRP uygulamaları, mezoterapi, dolgu, dış genital beyazlatma gibi cerrahi ve medikal işlemlerle çözüme kavuşturulmaktadır. Estetik kaygıların dışında, orgazm zorluğu olan hastalarımızda orgazm aşısı, orgazm dolgusu yöntemleri ile daha kaliteli bir cinsel deneyim yaşanabilir” açıklamasında bulundu.