Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Estetik Mağdurları Çare Cerrahpaşa’da

    Bu estetik merkezlerin büyük bir çoğunluğunu merdiven altı diye tabir edilen kaçak işletmeler oluşturuyor.

    Estetik Mağdurları Çare Cerrahpaşa’da

    Ülkemizde son yıllarda estetiğe olan ilgi arttı. Özellikle hanımlar vücutlarında hangi noktayı beğenmeseler soluğu estetik merkezlerinde aldı. Bu durum pek çok yeni estetik merkezinin açılmasına neden oldu. Şu an ülkemizde aktif çalışan yüzlerce güzellik merkezleri bulunuyor. Bu estetik merkezlerin büyük bir çoğunluğunu merdiven altı diye tabir edilen kaçak işletmeler oluşturuyor.

    Güzellik merkezine herhangi bir sebepten karar vermiş olan bireyler yeterli araştırma yapmıyor. Sadece ücretlere göre araştırma yapıp güzellik merkezi tercihi yapan kişiler yüksek ihtimalle estetik mağduru oluyor. Mağdurlara iyi haber Cerrah Paşa’dan geldi burada kurulan merkezlerde estetik mağdurlarına özel hizmet sunulacağı açıklandı.

    Estetik mağdurlarına özel merkez Açılışı

    Estetik merkezlerinin artmasıyla günümüzde mahkemelere taşınmış olan 500’den fazla hatalı estetik uygulamasının yüzde 62’si doktor olmayan kişiler tarafından yapıldığı belirlendi. Mahkemeye taşınmayan daha binlerce estetik mağduru bulunuyor. Yanlış yapılan estetik müdahaleler insanları sosyal hayattan koparırken özgüven düşüklüğüne neden oluyor.

    Şimdiye kadar yapılan estetik müdahalelerde yanlış yapılması durumunda pek bir çözüm bulabilmek mümkün değildi. Hatayı yapan doktor olduğunu iddia eden kişiler tarafından tekrar düzeltilmesi isteniyordu. Ancak bu durum yapılan yanlış estetik müdahalenin daha da kötü bir hal almasına neden oluyordu. Cerrah Paşa Hastanesi yanlış yapılan estetik müdahalelere dur demek için estetik müdahaleye müdahale bölümünü hizmete sokarak bu kişilerin imdadına yetişmeye başladı.

    Cerrah Paşa’ya Yoğun İlgi

    Cerrah paşaya estetik mağdurlarına özel bölüm açılması oldukça büyük ilgi gördü. Vücutta beğenmediğimiz, özgüven eksikliği hissettiren bölgeleri değiştirme isteğiyle yaptırılan dolgu, botoks gibi estetik işlemler ile bazı kozmetik uygulamalar yoğun iğli görüyor.

    Örnek olarak dudağına 2 yıl önce bir güzellik salonunda 31 yaşındaki Dilan Demiroğlu dudak dolgusu yaptırmıştı. Uygun seviyede dolgu enjekte edilmemesi sonucunda dudağının içinde irili ufaklı bezeler meydana gelince Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedaviye altın alındı. Bakılan ultrason sonuçlarından sonra dudağa kademli olarak kortizon verildi. Tedavisi sonrası Dilan Demiroğlu, “Çok hevesle yaptırdım ama sonradan o topçukları görünce biraz korktum. 1-2 sene geçer diye bekledim ancak geçmeyince bugün eritme işlemi yapıldı.” Diyerek açıklama yaptı.