Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    D vitamini: d vitamini eksikliği nasıl belirtiler gösterir?

    Bazı besinlerde bulunur fakat insan bedeninin ihtiyacını karşılayacak düzeyde değildir. Peki, d vitamini eksikliği nasıl belirtiler gösterir?

    D vitamini: d vitamini eksikliği nasıl belirtiler gösterir?

    Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle dört mevsim güneşi görmektedir. Bu durum birçok ülkeye göre toplum olarak bizleri şanslı kılmaktadır. Bu kadar avantajlı olmamıza rağmen yapılan çalışmalar gösteriyor ki her 10 kişiden 5′ inde d vitamini eksikligi görülüyor. İnsan sağlığı için çok önemli bir yeri olan d vitaminin yeteri kadar olmamasının en önemli sebebi güneş ışınlarından uzak kalmaktır. Bazı vitaminler vücut tarafından salgılanırken d vitaminini vücut üretmez. Bazı besinlerde bulunur fakat insan bedeninin ihtiyacını karşılayacak düzeyde değildir.

    Birçok hastalığın alt yapısını d vitamini eksikliği oluşturmaktadır.Hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde bu vitaminin kullanılması çok etkili olmaktadır. Bedenimiz ihtiyaç duyduğu şeyleri bazı belirtiler göstererek birşeylerin yolunda gitmediğinin mesajını verir. Bu mesajları doğru analiz etmek için bedenimizde olup bitenleri iyi gözlemlemek gerekir. İşte d vitamini hormonu da vücudumuzda istenilen seviyelerde olmadığı zaman bazı olumsuzluklar yaşarız. Peki, d vitamini eksikliği nasıl belirtiler gösterir?

    D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır

    Çok fazla geriye gitmeye gerek yok 50 yıl öncesine göre daha az güneşe maruz kalıyoruz.Ofiste, evde, toplu taşımada, okulda daha çok vakit geçiriyor daha az açık havaya çıkıyoruz. Bu nedenle bir çoğumuzun d vitamini eksik çıkıyor. Aşağıdaki belirtilerden en az 3 tanesini yaşıyorsanız basit bir kan tahlili yaptırarak d vitamini seviyenize baktirmanızı öneririz. Kesinlikle doktor reçete etmeden d vitamini kullanmayınız.

    Sabahları uyanmakta zorlanmak

    Gün içinde sürekli halsiz ve yorgun hissetmek

    Cilt kuruluğu

    Saç dökülmesi

    Ani ruh hali değişiklikleri ve depresyon

    Sırt ve boyun ağrısı ve kemiklerde ağrı

    Kilo vermekte zorlanmak

    Kas güçsüzlüğü

    Dişlerde çürüme

    Çok sık hasta olmak