Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Akciğer Kanserinin En Sinsi Belirtileri

    Akciğer kanserinin sinsi doğası belirtilerinin erken aşamada hafif olması ve diğer sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilebilmesi nedeniyle teşhis sürecini zorlaştırır.

    Akciğer kanserinin sinsi doğası

    Akciğer kanseri dünya genelindeki en ölümcül kanser türlerinden biridir. Bu tür kanser çoğunlukla erken evrelerinde teşhis edilmediği için tedavi şansını azaltır. Akciğer kanserinin sinsi doğası belirtilerinin erken aşamada hafif olması ve diğer sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilebilmesi nedeniyle teşhis sürecini zorlaştırır. İşte akciğer kanserinin en sinsi belirtilerinden bazıları;

    Nefes Darlığı

    Akciğer kanseri olan birçok insan nefes darlığı şikayetiyle başvurur. Bu belirti, akciğerlerde oluşan tümörün hava yollarını tıkaması veya akciğerlerin normal işleyişini engellemesi sonucunda ortaya çıkar. Nefes darlığı, özellikle egzersiz sırasında artabilir ve zamanla kötüleşebilir.

    Kronik Öksürük

    Akciğer kanseri olan kişiler genellikle uzun süreli öksürükten şikayet ederler. Bu öksürük uzun bir süre boyunca devam eder ve iyileşme göstermez. Özellikle kanlı veya irinli balgamla birlikte görülen öksürük, ciddi bir uyarıcıdır ve hemen doktora başvurmayı gerektirir. Akciğer kanseri gibi ciddi bir durumda öksürük genellikle tümörün akciğerlere zarar vermesiyle ilişkilendirilir.

    Göğüs Ağrısı

    Akciğer kanseri olan bazı insanlar göğüs ağrısı yaşarlar. Bu ağrı genellikle göğüs bölgesinde hissedilir ve zamanla kötüleşebilir. Ağrı genellikle derin nefes almak veya öksürmekle artabilir. Eğer sürekli veya şiddetli bir göğüs ağrısı yaşıyorsanız akciğer kanseri gibi ciddi bir durumu göz ardı etmemek için bir uzmana danışmalısınız.

    Ani Kilo Kaybı

    Akciğer kanseri vücudunuzun normal besin alımını etkileyebilir. Bu nedenle bazı hastalar hiçbir açıklaması olmayan hızlı bir kilo kaybı yaşarlar.