Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Evde Pratik Saç Boyama

    Evde saç boyamak, bazı püf noktalar öğrenildiğinde oldukça kolaydır.

    Evde saç boyamak, bazı

    Güzellik ve bakım dendiğinde ilk akla gelen alanlardan biri de saç boyamasıdır. Saç boyama, uzun yıllardan beri yaygın olarak tercih edilen bir bakım türüdür. Kimileri yalnızca beyazlarını kapatmak için dip boya tercih ederken, kimileri de saç rengini tamamen farklı hale getirmeyi tercih edebilir. Hangi sebepten olursa olsun saç boyama oldukça yaygındır. Ancak kuaföre giderek saçlarını boyatmaya fırsat bulamayanlar ya da daha ekonomik olması için saçlarını kendi boyamak isteyenler oldukça fazladır. Evde saç boyamak, bazı püf noktalar öğrenildiğinde oldukça kolaydır.

    Evde Nasıl Saç Boyanır?

    Evde saçlarınızı boyamak için gereken her şeyi edinip sizin için doğru boyaya karar verdikten sonra, bir aynanın karşısına geçmek ilk adım olacaktır. Ardından eğer saçların kısaysa tek hamlede tüm saçını boyayabilirsin ancak saçların uzunsa önce diplerden başlayarak daha sonra uçlara uygulama yapmak daha kolay olur. Ortadan ayırdığın saçlarını aşağıdan da tutamlara ayırarak, alt diplerden üst diplere doğru gelerek fırça ve tarak yardımıyla uygulamaya başlayabilirsin. Tutamların her iki tarafına da fırça ile boya sürmeniz gerekir. Aynı zamanda tarak yardımı ile tutamları taramanız boyanın saç tellerinin her tarafına işlemesini sağlar. Boyama işlemi sonrası gereken süre boyunca saçları bekletmeniz gerekir. Ardından ılık su ile saçlarınızı durulayarak evde saç boyama işlemini tamamlamış olursunuz.

    Evde Saç Boyanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Evde ister dip boya olsun, ister tüm saçı boyamak olsun temel noktalara dikkat ettiğiniz sürece oldukça pratik olacaktır. Öncelikle boya numaranızın ve ekipmanlarınızın eksiksiz olduğuna emin olmanız gerekir. Boya karıştırmak için kap, fırça ve tarak mutlaka olması gereken parçalardır. Aynı zamanda eldiven, önlük ve boneler de boyama esnasında ortalığın batmaması için önemli detaylardır. Saçlarınızı boyamadan önce taranabilir seviyede açılmış olmasından da emin olmanızda fayda olacaktır. Saç tutamlarını ayırırken doğru şekilde ve çok kalın olmayacak tutamlarda almaya özen göstermeniz gerekir. Tüm saçı boyamayı öğrendikten sonra dip boya uygulaması daha kolay olacaktır. Birkaç kere evde kendiniz boyama yaptıktan sonra pratiklik kazanır, daha sonra daha rahat uygulayabilirsiniz.