Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dikkat! Bu Yiyecekleri Sakın Çiğ Tüketmeyin…

    İşte bunlardan biri de çiğ tüketmenin çeşitli zararlar verdiği yiyeceklerdir. İşte o yiyeceklerin listesi…

    İşte bunlardan biri de

    Beslenme, insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahiptir. Yaşam boyu insanlar birçok sağlık problemi yaşayabilir. Bunları önlemek ise her zaman mümkün olmasa da en aza indirmek mümkündür. Bunun için de olabildiğince sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Bunun yanı sıra, bilinçli beslenmek de son derece önemlidir. Birçok besin tüketilirken yanlış tüketildiği için yarardan çok zarar sağlamaktadır. İşte bunlardan biri de çiğ tüketmenin çeşitli zararlar verdiği yiyeceklerdir. İşte o yiyeceklerin listesi…

    • Un: özellikle kek yaparken kakaolu ve sade olan harika hamurun tadını bilmeyen yoktur. Ancak bu aslında son derece zararlı bir durumdur. Un, asla çiğ tüketilmemesi gereken bir besindir. Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre un da çiğ tüketildiği durumda insan sağlığına zarar veren yiyecekler kategorisine sokuldu.
    • Patates: çiğ tüketildiğinde zararlı olan yiyeceklerden biri de patatestir. Bulundurduğu yüksek nişasta, çiğ olarak tüketildiğinde oldukça zarar verir. Şişkinlik ve bağırsak sorunları başta olmak üzere birçok soruna daha sebebiyet verebilir.
    • Kümes eti: elbette çiğ olarak tüketilmemesi gereken yiyeceklerden biri de kümes etidir. Kümes eti, her ne kadar bilinçli olarak çiğ tüketilmese de az piştiğinde de mutlaka yenmemesi gerekir.
    • Sosis ve salam: sosis ve salam şarküteri ürünleri arasında yer alan ve asla çiğ tüketilmemesi gereken yiyeceklerden biridir. Çiğ tüketildiğinde karın ağrısı gibi sağlık sorunlarına sebep olabilir.
    • Yumurta: çiğ yumurta tüketmek son derece zararlı olan bir durumdur. Aynı zamanda çiğ yumurta, eğer günü geçmişse daha çok zarar verebilir.
    • Patlıcan: çiğ tüketildiğinde zarar veren yiyeceklerden biri de patlıcandır. Patlıcan, özellikle kalsiyum emilimini azalttığı için asla çiğ olarak tüketilmemelidir.
    • Elma armut çekirdekleri: elma ve armut başta olmak üzere bunların çekirdeklerini yiyen çok kişi olmasa da belirtmekte fayda var. Bunlarının çekirdeklerini çiğ olarak tüketmek son derece zararlı olmaktadır.

    Çiğ olarak tüketilmemesi gereken bu besinler, zaman zaman kısa vadeli olmasa da uzun vadede ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir. Bu yüzden tüketmeden önce güzel yıkanmış olmalarına ve pişmiş olmalarına dikkat etmenizde fayda olacaktır.